Syriana

syriana.jpg

Títol original: Syriana (2005, Stephen Gaghan, USA)

Vista el 14/03/2006 a Girona (Cinemes Oscar)

Comentari: Dels autors de Traffic ens arriba aquesta perla en forma de drama/thriller que, des de la ficció, ens parla d’un fet ben real i present en el mont en que vivim: la dependència del petroli. Uns actors d’alt nivell, un gran toc de realisme i moments molt emotius fan d’aquesta una de les millors produccions americanes. No és perfecte, ja que es noten massa els retalls que va patir abans d’arribar a la gran pantalla, però ho serà un cop llencin la versió completa. I és que la seva subtilesa alhora d’explicar-nos els fets, i la velocitat vertiginosa en que passen d’un personatge a un altre ens obliga a estar 100% concentrats si no ens volem perdre detalls importants de la trama. Tot està lligat.

Pàgines d’interès:

  • Pàgina oficial (ES): S’hi pot veure el trailer i llegir informació útil per informar-se abans d’anar-la a veure.
  • Pàgina oficial (EN): S’hi pot trobar el guió complet per llegir després de veure la pel·lícula i un podcast d’una taula rodona on hi participen diferents protagonistes de la pel·lícula a més del director i guionista Stephen Gaghan.
  • Crítica LaButaca.net (ES)
  • Fitxa IMDb

Un pensament a “Syriana”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.