Indonesia: Ja som aqui! (17 juliol)

Actualització: hem fet una petita guia de viatge d’Indonèsia recollint la nostra experiència.

Dissabte a les 6:30h del matí ens sonava el despertador, per fi! Era el tret de sortida d’un trajecte de 28 hores que ens havia de portar de Girona a Jakarta, capital de l’illa de Java, Indonèsia. Algú es pot preguntar “I perquè Indonèsia?”, o almenys va ser el que ens vam preguntar quan ens la van recomanar per primera vegada coneixent la fama de Vietnam, Laos, Cambodja o fins tot Tailàndia. Ens va despertar la curiositat i vam començar a buscar informació… i quin descobriment! Llavors la pregunta que ens fèiem es va convertir en un “I perquè no Indonèsia?”. Ofereix selva, fauna única, cultura, diversitat, platja, muntanyes (o més ben dit, volcans, com el que va entrar en erupció divendres) i l’afegit de no ser un destí encara gaire conegut pel turisme massiu (exceptuant Bali). I en fi, aquí estem.. 🙂

A les 08:55h un Ryanair ens du de l’aeroport de Girona al de Hahn, i d’allà un bus ens deixa a l’aeroport internacional de Frankfurt en una hora i mitja. Des d’allà ens separaven 5 hores fins a Doha, última escala abans de Jakarta. Per cert, vam volar amb Qatar Airways, no recomanat per qui estigui a dieta, no van parar d’oferir-nos menjar a totes hores! Ah, i no se’ns va fer gens pesat el viatge, teníem al nostre abast una llarga selecció de pel·lícules, cançons i jocs gràcies a una pantalla que tenia cadascú al seu davant. Doha des de l’avió semblava una ciutat de joguina, perfectament iluminada i aliniada. Al baixar de l’avió l’aire calent de fora ens va deixar estabornits. Eren les 11 de la nit, i estàvem a 38º!! Sort que a l’aeroport s’hi estava molt millor, tot i que aquests contrasts de temperatura ens posaran a prova durant tot el viatge. Finalment a les 2:25h sortia puntualment el vol final que ens deixava a Jakarta, diumenge a les 15:25h hora local, després d’haver dormit durat gran part del trajecte.

Després de fer cues per aconseguir el visat d’entrada, recollir les maletes i canviar euros per valor de més d’1 milió de rúpies indoneses (sembla molt, però feu càlculs…) ens trobem amb un noi que ens porta al minibus que va cap a l’hotel. Jakarta és una de les megalòpolis més importants del planeta i hi volem perdre el mínim temps possible, així que hem agafat un hotel molt aprop de l’aeroport, ja que l’endemà a primera hora tornem a agafar un vol cap a l’illa de Bormeo. De camí comprovem que en aquest país també es porta molt la comunicació a base de clàxons i coneixem una parella de Pamplona que, casualment, estaran els mateixos dies que nosaltres recorrent aquest país, o sigui que al vol de tornada podrem intercanviar experiències. L’hotel, que a casa nostra no em vull imaginar què podria valer, ens ofereix una habitació moderna amb una paret de vidre que dóna a l’exterior i, el més important, unes sessions de sauna, jacuzzi i piscina que ens mereixem després del llarg trajecte. La Cristina ja té les primeres “converses” amb indonès, no està gens malament per ser el primer dia! I comprovem una cosa que ja havíem llegit, és molt fàcil treure un somriure a la gent d’aquestes terres 🙂

Així, doncs, a descansar i a recuperar forces perquè l’endemà sortirem cap a Kalimantan per endinsar-nos a la selva. Objectiu: els orangutans i tota la fauna que l’habita.

Fotos del relat: https://picasaweb.google.com/dimas.sc/IndonesiaDiaADia

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.