Menorca amb BTT

BTT

Hi ha diferents companyies que ofereixen circuits amb BTT per Menorca. Nosaltres ens vam decidir per Camí de Cavalls 360, però n’hi ha d’altres:

Contractar la ruta amb aquesta empresa incloïa el lloguer de les bicis, l’allotjament en el règim indicat, el trasllat d’equipatges, el track pel GPS, mapa i assessorament general.

Hi ha l’opció de fer-ho per lliure, parcial o totalment:

  • Reservant l’allotjament i fer la ruta amb un equipatge mínim o llogant un servei de taxi que se’n cuidi del transport de l’equipatge. Vam fer números i la diferència de preu ens va compensar.
  • Portar alforges i dormir en ruta. Aquesta opció és poc viable si es vol gaudir de la BTT en els trams més tècnics.

Camí de cavalls (Gr-223) – 185km

Evidentment hi ha molts circuits per fer, però el rei és el Camí de Cavalls, l’antic GR 223 que fa la volta a tota l’illa.

“El Camí de Cavalls (GR 223) és un sender històric de 185 km que dóna la volta a Menorca pel seu litoral. Travessa barrancs, roquissars, valls, torrents, zones humides i zones de cultiu; connecta antigues talaies o torres de vigia, fars i trinxeres, i condueix a bona part de les cales i raconades de l’illa. És, indubtablement, la millor manera de descobrir la gran riquesa natural i patrimonial de l’illa.”

“El Gr-223 es un antiguo camino de vigilancia militar de la costa menorquina, que bordea todo el perímetro de la isla y por el que se circulaba, principalmente, a caballo. Este uso acabó dándole el nombre de “Camí de Cavalls”. Después de muchos años en desuso o prohibido al público, el camino se ha recuperado en su totalidad permitiendo a senderistas, “beteteros”, caballos y jinete dar la vuelta a Menorca.
El camino presenta diferentes grados de dificultad en función del tramo, pero la orografía del terreno hace que el “Camí de Cavalls” sea muy técnico y con continuos desniveles, lo que hace que mucha gente lo llame “rompe-piernas”.”

Més informació:

Ruta

Vam optar per fer la ruta en 6 etapes, o sigui de manera relaxada per poder gaudir de la costa i d’altres visites recomanades que es poden fer durant la ruta.

  • 12/04 Barcelona > Maó (Hostal Jume amb esmorzar)
  • 13/04 Etapa 1. Maó > Ses Salines de Fornells (Hostal Port Fornells amb esmorzar)
  • 14/04 Etapa 2. Ses Salines de Fornells > Ferreries (Hostal Loar amb m/p)
  • 15/04 Etapa 3. Alocs > Ciutadella (Hotel Alfons III *** amb esmorzar)
  • 16/04 Etapa 4. Ciutadella – Cala Galdana (Hotel Audax **** amb m/p)
  • 17/04 Etapa 5. Cala Galdana > Cala en Porter (Hotel Sa Barrera *** amb m/p)
  • 18/04 Etapa 6. Cala en Porter > Maó (Hostal Jume amb esmorzar)
  • 19/04 Maó > Barcelona

Platges

Transport

Aeroport

Bus línia 10 val 2,5€ i porta al centre de Maó (Estació d’Autobusos). De juny a setembre passa cada mitja hora, la resta de l’any cada hora.

One thought on “Menorca amb BTT”

Deixa un comentari