Menorca amb BTT: Camí de Cavalls (GR 223)

BTT

Hi ha diferents companyies que ofereixen circuits amb BTT per Menorca. Nosaltres ens vam decidir per Camí de Cavalls 360, però n’hi ha d’altres, com ara http://www.bikemenorca.com.

Contractar la ruta amb aquesta empresa incloïa el lloguer de les bicis, l’allotjament en el règim indicat, el trasllat d’equipatges, el track pel GPS, mapa i assessorament general.

Hi ha l’opció de fer-ho per lliure, parcial o totalment:

  • Reservant l’allotjament i fer la ruta amb un equipatge mínim o llogant un servei de taxi que se’n cuidi del transport de l’equipatge. Vam fer números i la diferència de preu ens va compensar.
  • Portar alforges i dormir en ruta. Aquesta opció és poc viable si es vol gaudir de la BTT en els trams més tècnics.

Camí de cavalls (Gr-223) – 185km

Evidentment hi ha molts circuits per fer, però el rei és el Camí de Cavalls, l’antic GR 223 que fa la volta a tota l’illa.

“El Camí de Cavalls (GR 223) és un sender històric de 185 km que dóna la volta a Menorca pel seu litoral. Travessa barrancs, roquissars, valls, torrents, zones humides i zones de cultiu; connecta antigues talaies o torres de vigia, fars i trinxeres, i condueix a bona part de les cales i raconades de l’illa. És, indubtablement, la millor manera de descobrir la gran riquesa natural i patrimonial de l’illa.”

“El Gr-223 es un antiguo camino de vigilancia militar de la costa menorquina, que bordea todo el perímetro de la isla y por el que se circulaba, principalmente, a caballo. Este uso acabó dándole el nombre de “Camí de Cavalls”. Después de muchos años en desuso o prohibido al público, el camino se ha recuperado en su totalidad permitiendo a senderistas, “beteteros”, caballos y jinete dar la vuelta a Menorca.
El camino presenta diferentes grados de dificultad en función del tramo, pero la orografía del terreno hace que el “Camí de Cavalls” sea muy técnico y con continuos desniveles, lo que hace que mucha gente lo llame “rompe-piernas”.”

Més informació:

Ruta

Vam optar per fer la ruta en 6 etapes, o sigui de manera relaxada per poder gaudir de la costa i d’altres visites recomanades que es poden fer durant la ruta.

  • 12/04 Barcelona > Maó (Hostal Jume amb esmorzar)
  • 13/04 Etapa 1. Maó > Ses Salines de Fornells (Hostal Port Fornells amb esmorzar)
  • 14/04 Etapa 2. Ses Salines de Fornells > Ferreries (Hostal Loar amb m/p)
  • 15/04 Etapa 3. Alocs > Ciutadella (Hotel Alfons III *** amb esmorzar)
  • 16/04 Etapa 4. Ciutadella – Cala Galdana (Hotel Audax **** amb m/p)
  • 17/04 Etapa 5. Cala Galdana > Cala en Porter (Hotel Sa Barrera *** amb m/p)
  • 18/04 Etapa 6. Cala en Porter > Maó (Hostal Jume amb esmorzar)
  • 19/04 Maó > Barcelona

Platges

Transport

Aeroport

Bus línia 10 val 2,5€ i porta al centre de Maó (Estació d’Autobusos). De juny a setembre passa cada mitja hora, la resta de l’any cada hora.

Un pensament a “Menorca amb BTT: Camí de Cavalls (GR 223)”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.