Milà

De Dimas.cat Wiki
Jump to navigation Jump to search

Petita crònica del viatge a Milà i voltants.

On: Milà , Monza i Como (Itàlia) Quan: 25-28 d'octubre, 2005 Qui: Joan, Jordi, Marc, Uri, Dimas, i a qui anàvem a veure, Andreu. Com: S'hi pot anar amb Ryanair, que et deixa a l'aeroport de Bèrgam, a 1h amb autobús de Milà. Preus: Similars als de Barcelona, potser una mica més cars.

Milà , segona capital de la moda i el disseny després de París, la segona ciutat italiana més gran després de Roma. Hi destaca el Duomo, la gran catedral gòtica. Quan hi vàrem anar estava tota coberta d'una façana d'obres i publicitat variada, així­ que no vam poder gaudir massa del seu espectacular marbre blanc. També és imprescindible passejar per les galeries Vittorio Emanuele II, al costat mateix del Duomo, i deixar-se portar pel seu ambient i les seves botigues. El mateix dia vam anar a veure el castell dels Sforza -nosaltres no vam poder fer-ho, però deu valer la pena demanar una visita guiada amb antelació, així­ com el museu d'art contemporani. D'aquesta ciutat me n'emporto una imatge agradable, amb passejades pels seus carrers, els seus tramvies i, com no, l'ambient d'alt standing d'algunes zones, sobretot d'alguns pubs i discoteques plenes de models.

Els altres dos dies vam visitar Monza i Como. La primera és una ciutat que, a més d'organitzar una gran premi de Fórmula 1, té un bonic nucli antic i una romàntica passejada per un barri residencial, presidit pel castell reial i el seu immens jardí. De la segona no en puc dir gran cosa, ja que només vam poder estar-hi mitja hora per no perdre l'avió de tornada.